Zondag ontvangt VC Herentals in het stadion aan de Herenthoutseweg in Herentals minstens 2.500 fans van de fusieclub Beerschot/Wilrijk.  Net als VC Herentals willen de bezoekende supporters er één groot feest van maken. De supporters van de mauve-witten doen zelfs een geste: "Voor één keer kunnen de roodwitte kleuren door de beugel". Die roodwitte kleuren zijn immers ook de clubkleuren van aartsrivaal en stadsgenoot Antwerp. Een aantal supporters van Beerschot/Wilrijk willen zondag bovendien de thuisploeg een spontaan applaus geven. Want was het nu net Herentals niet dat in de vorige eeuw die aartsrivaal thuis voor liefst 5.000 voetbalfans een 5-0-pandoering gaf. De boze Antwerpsupporters beletten toen dat de spelersbus het stadion kon verlaten.

Strenge veiligheidsmaatregelen

De veiligheidsmaatregelen voor de topper van zondag zijn erg uitgebreid. VC Herentals weert geen bezoekende supporters van de harde kern. Bovendien zijn zondag de loketten geopend. De 6 of 7 bussen met Beerschotfans worden onder begeleiding vanaf de E313 naar het stadion gebracht. Ze parkeren net als de circa 350 personenwagens met supporters op het multi-sportterrein naast het stadion. Er zijn 2 aparte ingangen.  De maximum toegelaten capaciteit is 4.500 supporters.

De Beerschotfans komen binnen via de hoofdingang. De supporters van de thuisploeg komen binnen via ingang aan de kant van het kanaal op St.-Janneke. Voor beide supportersclans zijn er aparte staanplaatsen, aparte eet- en drankenstands.

Het secretariaat van de club is crisis- en communicatiecentrum voor politie Neteland en de ordediensten. Die zijn ook anoniem met camera's aanwezig om eventuele relschoppers te filmen. VC-voorzitter Tony De Busser is er gerust in: "Tot nu toe hebben de Beerschotsupporters zich overal keurig gedragen."

Voorverkoop : niet te missen topper

Je kan kaarten voor de topper nog altijd kopen 's avonds tussen 19 en 21u in het stadion, zaterdag tussen 11 en 13u. Zondag zijn de loketten nog gewoon geopend. Kaarten voor staanplaatsen kosten 10 euro, tribunekaarten 12 euro.

Voor reservaties van VIP businessdiners neem je contact op met Dirk Dierckx 0491-079746 - commercieel@vcherentals.be - nog maar enkele plaatsen vrij.